Detailing is toch hetzelfde als poetsen?

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Detailen is iets anders dan het poetsen van een auto. Althans in de wereld van detailen. Detailen gaat verder waar de gewone poetser stopt. Het is meer dan alleen maar even een emmertje met sop over de auto doen en de binnenkant opruimen en uitzuigen. De naam zegt het al: Het gaat om details. De staat van de auto veranderd van schoon naar glanzend als nieuw.
Waar de meeste autopoetsbedrijven zich interesseren in kwantiteit, ga ik voor kwaliteit. Bij een autopoetsbedrijf gaat het om zoveel mogelijk auto’s poetsen in zo min mogelijke tijd. Er wordt dan gebruik gemaakt van “fillers”. Deze vullen de krasjes en oneffenheden in de lak. De krasjes komen terug en in het ergste geval heeft de autopoetser uw lak voorzien van hologrammen door een verkeerde techniek te gebruiken. In dat geval is goedkoop duurkoop en kunt u alsnog naar iemand die wel verstand heeft van detailing.

Auto reinigen, herstellen, voeden en beschermen

Een detailer bekijkt de lak van de auto goed en bepaalt aan de hand daarvan de te volgen stappen. Was krassen worden echt verwijderd en grotere krassen worden minder zichtbaar als dat mogelijk is. Er worden geen onderdelen van de buitenzijde van de auto vergeten, banden, velgen, wielkasten, motorruimte, vrijwel alles komt meestal aan bod (afhankelijk van het pakket dat u kiest). De glans na een detail beurt zal beter zijn en langer houden. Een detailer doet dit vaak uit passie voor het vak, en wil graag het mooist mogelijke resultaat behalen. Ik ben dan ook constant bezig met de kernwoorden van detailing: reinigen, herstellen waar mogelijk, voeden en beschermen.

Professionele producten

Ik gebruik enkel producten van gerenommeerde merken zoals: Monello, Q2, Dodo, AutoFinesse, Poorboy’s, Collinite en andere professionele producten. Dit zijn merken die zich bewezen hebben in de detailing wereld en altijd innoveren om de producten nog beter maken.