UA-77357599-1

10 auto polijst en techniek tips

10 auto polijst en techniek tips

Waarschijnlijk bent u  op dit blog terecht gekomen omdat u op zoek bent naar tips voor het polijsten van uw auto. In dit blog ga ik er wel van uit dat de auto gewassen is, (twee emmer principe) en gekleid is. Voordat u de  auto polijst raad ik aan om eerst een test spot te maken. Dit doet u om te kijken met welke combinatie pad en polijstmiddel u de meeste correcties haalt. Begin altijd met het minst agressieve product om te kijken welke resultaten u hiermee haalt. Blijven de krassen en swirls zitten, stap dan over op een meer agressievere product en pad.

polijst-en-techniek-tips

De polijst tips voor beginners

Het polijsten van de auto is vrij eenvoudig en met de volgende tips is het mogelijk een beter resultaat te behalen.

  1. Polijst kleine stukjes per keer van ongeveer 50 x 50 cm. Hierdoor kunt u zich beter concentreren  op uw werk.
  2. Beweeg de polijstmachine langzaam! De meeste beginners gaan met de polijstmachine te snel over de lak. Op deze manier krijgt het polijstmiddel en de pad niet de kans om de lak te corrigeren.
  3. Werk met overlappende bewegingen. (Omhoog en dan naar beneden van links naar rechts)
  4. Houd uw pad hetzelfde niveau als de lak. Beginners hebben de neiging om te kijken naar de verf en vergeten wat het pad aan het doen is en gaan daardoor met de polijstmachine schuin over de lak.
  5. Nooit droog polijsten! U moet het polijstmiddel laten werken. Stop op tijd voordat er geen polijstmiddel meer op de pad zit.
  6. Houd het snoer van de polijstmachine over je schouder en weg van je lak om krassen te voorkomen.
  7. Gebruik ALTIJD de juiste pad, polijstmiddel en snelheid combinatie. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant voor een overzicht.
  8. Bij het verwijderen van defecten, gebruik dan een beetje druk. Niet genoeg om vastlopen van de machine, net genoeg zodat je de gebreken kunt verwijderen. Zet geen druk op hoekjes en randjes. Je wilt niet dat de lak eraf springt.
  9. Til nooit de polijstmachine van de auto als deze nog draait.
  10. Loop de auto na met bijvoorbeeld een product als Gyeon Prep na het polijsten om de polijst residuen te verwijderen.

Vergeet niet dat polijsten niet voor een bescherming van de lak zorgt. Na het polijsten is het dan ook belangrijk om de lak te beschermen met een wax of coating naar wens. Nu u de basistips heeft, ga aan de slag en haal die glans terug op uw auto!

Leave a Reply