UA-77357599-1
De auto wassen op de juiste manier

De auto wassen op de juiste manier

Auto wassen met twee emmers

De zon heeft zich nog niet heel veel laten zien, maar u wilt toch de auto weer laten stralen. Als u om de lak van uw auto geeft, raad ik aan om de auto met het twee emmer principe te wassen. U zult versteld staan wat voor schade u aanbrengt door geen gebruik te maken van het twee of zelfs drie emmer principe. Hier kom ik later op terug.

Wat is het twee emmer principe?

Eenvoudig – U heeft een emmer met warm water en een emmer met warm water waar een autoshampoo in zit. U begint met een schone washandschoen (washmitt) voorzichtig de auto te wassen met behulp van beide zijden. Werk van boven naar beneden zodat het water zo lang mogelijk schoon blijft. Per panel wast u de handschoen met wervelende bewegingen uit in de emmer met alleen water. Daarna doet u de washandschoen in de emmer met warm water en sop. Klaar om het volgende paneel schoon te maken. Herhaal dit proces totdat u klaar bent met auto de hele auto.

Schoon water met het twee emmer principe

Hieronder ziet u een foto van mijn emmers na het wassen. Hier heb ik het drie emmer principe gebruikt, maar het is om een beeld te geven hoe het werkt. De auto heeft een kleine 1000 km-er gereden die week van de schoonmaak en veel regenbuien over zich heen gehad. Hij was dus behoorlijk vies, maar niet zo vies dat mensen “wash me” erop gaan schrijven. (Stelt u eens voor wat dat doet met uw lak)

drie-emmer-principe-2
U ziet dat het water van vies (donker) naar schoon gaat(lichter). Door deze methode ga je dus constant met een schone washmitt over de lak van uw auto.

Waarom het twee emmer principe?

Om swirls en waskrassen te voorkomen op uw lak. Heeft u wel eens gekeken naar een auto die in de zon of fel licht staat? Dit zijn swirls, die worden veroorzaakt door een aantal factoren: goedkoop of vies microfiber, drogen met verkeerde doeken, borstels bij de wasstraat of de wasstraat zelf. De twee of drie emmer methode minimaliseert deze swirls en waskrassen.

swirls

 

One Comment

Leave a Reply